Yüksekokulumuz Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Zonguldak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş'ye Teknik Gezi Düzenledi

Yüksekokulumuz Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü 27.04.2017 tarihinde Erdemir Grup bünyesinde yer alan Zonguldak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş'ye teknik gezi düzenledi.

Gezide ilk olarak Erdemir Grup tanıtım semineri ve İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kısa bir eğitimin ardından demir cevheri, taş kömürü, kireç taşı gibi hammaddelerin getirildiği ve nihai ürünlerin sevk edildiği liman tesisleri ziyaret edildi. Ardından taş kömürünün fırınlara şarj edilerek ve çeşitli proseslerden geçerek koka dönüşümünün gerçekleştiği Kok Fabrikası yerinde görülerek hakkında bilgiler alındı. Tasarımı, imalatı ve montajı tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirilen ve ham demir üretiminin gerçekleştirildiği "Yeni Ayşe" adlı yüksek fırının kontrol birimi ziyaret edilerek; Sürekli Döküm Tesisleri, 2.Sıcak Haddehane ve 2. Soğuk Haddehanelerde üretilen slab, yassı sac, galvanizli sac ve bobinlerin üretim üniteleri incelendi.