Üniversitemiz Senatosu’ndan “Zeytin Dalı” Harekâtı Mesajı

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 20 Ocak 2018 tarihinde sınırlarımızı tehdit eden hain terör örgütlerine karşı Afrin’de “Zeytin Dalı” isimli bir harekât başlatmıştır.

Yüce devletimiz uzun yıllardan beridir pek çok farklı yol denenerek Türk milletinin birliğini ve dirliğini bozmayı maksat edinmiş kanlı saldırılarla istikrarlı bir biçimde haklı mücadelesini sürdürmeye devam etmiştir. Bu hain teşekküller yıllardan beridir kimlik değiştirerek farklı isimler altında hain teşebbüslerde bulunmaktan vazgeçmemişlerdir. Bugün bu hainler DAEŞ, PKK, PYD-YPG isimleri altında gerek askerimizi ve polisimizi, gerekse sivil halkımızı hedef alan pek çok kanlı katliam düzenlemek suretiyle halkta panik ve yılgınlık meydana getirmek niyetini devam ettirmektedirler.

Zeytin Dalı harekâtının, aynı zamanda Selçuklu Hükümdarı Sultan Alp Arslan’ın doğduğu 20 Ocak tarihinde başlamış olması da ayrı bir manayı haizdir. Allah’ın izniyle şanlı ordumuz, Sultan Alp Arslan’ın yadigârı topraklarda yeni bir muzafferiyetle bu milletin ne kadar aziz bir millet, bu ordunun ne kadar kutlu bir ordu, bu devletin ne kadar yüce bir devlet olduğunu bütün dünyaya bir kere daha ispat edeceklerdir.

Kastamonu Üniversitesi olarak şanlı ordumuzun, yüce devletimizin hain teröristlere karşı mücadelesini can-ı gönülden destekliyor, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine gölge düşürecek her türlü teşebbüsü tel’in ediyor; her daim devletimizin ve şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yüksekokul Müdürümüzden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı