Yüksekokulumuz'da Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi

6 Aralık 2017 Çarşamba günü, Cide Toplum Sağlığı Merkezi ve Yüksekokulumuz işbirliği ile Yüksekokulumuz konferans salonunda; Kadına Yönelik Şiddet, HIV Virüsü ve AIDS, Karbonmonoksit Zehirlenmesi ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

Seminerler kapsamında HIV virüsününün bulaşma yolları ve virüsten korunma yöntemleri anlatıldı. Özellikle son yıllarda ciddi bir sorun olarak ön plana çıkan Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili yapılan sunumda ise yıllar içerisinde kadına yönelik şiddetin boyutları tartışılarak bu konuda alınması gereken önlemler ve başvuru merkezleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Özellikle öğrencilerimizin yoğun olarak ikamet ettikleri sobalı evlerde meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçebilmek adına alınması gereken önlemler, soba yakımında dikkat edilmesi gereken hususlara değinildi.

Seminer son olarak Yüksekokulumuz bahçesinde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü organizasyonu ile sona erdi.

Yüksekokulumuzda Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi Yüksekokulumuzda Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi
Yüksekokulumuzda Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi