Yüksekokul Müdürümüzden Malazgirt Zaferi Mesajı

Türk tarihi hiçbir milletin tarihi ile ölçülemeyecek kadar eşsiz zaferlerle doludur. Bu zaferlerden biri de 26 Ağustos 1071 Cuma günü kazanılan Malazgirt Zaferi’dir. Bu zafer öyle bir şahlanıştır ki; Selçuklu Sultanı Alparslan’ın komutasındaki 50 bin kişilik iman erleri Türk Ordusu’nun, 200 bin kişilik Bizans Ordusu’nu yerle bir ettiği “Malazgirt Şahlanışı” dır. Selçuklu Sultanı Alpaslan komutasındaki 50 bin kişilik Türk Ordusu, Romen Diyojen komutasındaki 200 bin kişilik Bizans Ordusu’nu 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt’te hezimete uğratmıştır. Sultan Alparslan bu zaferle Anadolu’nun tapusunu Müslüman Türk Milleti’ne hediye etmiştir. Malazgirt zaferiyle Anadolu ebediyete kadar Müslüman Türk yurdu olmuştur.

Malazgirt Zaferi’yle birlikte Anadolu’da yeni bir anlayış hakim olmuş, asırlar boyunca devam edecek olan barış, kardeşlik ve hoşgörü medeniyetinin temelleri atılmıştır. 1071’de Anadolu topraklarına ekilen barış ve hoşgörü tohumları yeşererek bütün coğrafyayı kaplamış ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklara barış, sevgi ve hoşgörü temelinde ortak yaşama kültürünü yerleştirmiştir. O gün ortaya konan ruh, o gün yeşeren yüksek idealler, asırlar boyunca her zorlukta, her mücadelede olduğu gibi, İstiklal Savaşımızda da bize ilham vermiş, bu toprakların vatanımız olarak payidar kalmasını sağlamıştır.

Anadolu’yu vatan kılmaya vesile olan Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümünü kutlar kutlu zafere önderlik eden büyük kumandan Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlere Allahtan rahmet diliyoruz.

Doç. Dr. Serkan ISLAK
Yüksekokul Müdürü