Yüksekokul Logomuz Kastamonu Üniversitesi Senatosu Tarafından Kabul Edildi

Kastamonu Üniversitesi Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu logosu 17.05.2017 tarih ve 2017/61 sayılı senato kararıyla kabul edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Yüksekokul Logomuz Kastamonu Üniversitesi Senatosu Tarafından Kabul Edildi

Kastamonu Üniversitesi, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu Logosu temel olarak beş temsili figürden oluşmaktadır.

1. Hilal
2. Yıldız
3. Öğrenciler
4. Kep
5. Deniz

Logomuz; sadelik, temsiliyet, yerellik, millilik, evrensellik, bilimsellik ve uyum gibi temel düşünce ve kavramlar göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Logomuzda kullanılan kırmızı - beyaz renkler Türk bayrağı ve Kastamonu Üniversitesi logosunun ortak renkleri olarak bütünlük oluşturmaktadır. Turkuaz renk (Türk Mavisi olarak da adlandırılmakta) yardımseverlik, açık fikirlilik gibi anlamlara sahip olmasının yanında, özellikle Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanımından ve logonun dikkat-konsantrasyon arttırıcı etkisini ön plana çıkartacağı için kullanılmıştır.

Hilal: Logomuz öncelikle bağımsızlık, özgürlük sembolü, karanlıklar içinde daima yol gösterici, zamanın belirleyicisi, kültürel çağrışımları oldukça zengin ve milletimizce kabul gören göz bebeğimiz hilalden oluşmaktadır. Hilal simgesi bilindiği üzere ilim, irfan, fazilet, adalet, sevgi ve sevgilinin de simgesidir. Hilalin yukarıya doğru 45 derece açılı bir şekilde olması ise sürekli bir gelişme ve yükselmenin ifadesidir.

Yıldız: Yıldız ilk çağlardan itibaren insanı, hayalleri ve keşfedilmemiş olanı keşfetmeyi nitelerken, özellikle tarihsel süreçte “Türklüğü” temsil etmektedir. Hilal ile birleşen yıldız demokrasi, eşitlik ve İslam unsurlarını çağrıştırmakta olup yenilenme, Türklük, özgürlük ve vatan kavramlarını içeriğinde barındırmaktadır.

Öğrenciler: Mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyacağı Yüksekokulumuzdan, mezun olmanın vermiş olduğu heyecanı, geleceğe daha emin adımlarla yürüme duygusunun yarattığı güveni, beşerî sermayelerini daha üst seviyeye çıkarmış olmalarının sonucunda kalifiye insan ihtiyacı duyan Ülkemiz için çalışılacak olmanın vermiş olduğu mutluluğu temsil etmektedir.

Kep: Akademik kıyafetin vazgeçilmez unsuru, üzerine giyildiği anda birçok duyguyu aynı anda yaşatarak tarifsiz bir sevince neden olan kep; eğitim-öğrenimi, üniversitemizi ve mezuniyeti temsil etmektedir.

Deniz: Öğrenci figürlerinin çevresinde yer alan deniz; Kastamonu ilinin en uzun sahil şeridine sahip olan Cide İlçesinde, dağ ve deniz arasındaki alana kurulmuş olan Yüksekokulumuzun fiziksel olarak denize sıfır noktasındaki pozisyonunu, refahı, huzuru ve sakinliği temsil etmektedir.