Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü ULUTEK'e Teknik Gezi Düzenledi

Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri Öğr. Gör. Seyfullah GÖKOĞLU eşliğinde Bursa ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne yönelik bir teknik gezi gerçekleştirdiler.

Gezi kapsamında ilk olarak ULUTEK Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Huri ELALMIŞ tarafından karşılanan öğrencilerimize konferans salonunda Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Hakan GEDİKLİ tarafından ULUTEK hakkında bilgilendirme semineri yapılmıştır. ULUTEK’in kuruluşu, yapısı, işleyişi ve gelecek hedeflerinden bahsedilen sunumun ardından ULUTEK bünyesinde faaliyet gösteren Nota Yazılım firması yöneticisi Alper SOYASLAN günümüzdeki bilişim firmalarının sektöre yönelik öğrenim gören öğrencilerden beklentileri ve sahip olunması gereken yeterlilikler üzerine ne yönelik bir konuşma yaptı. Ardından savunma sanayi ve kriptoloji alanında faaliyet gösteren Bilgi Yazan firması yöneticisi Metin DURUKAN sektöre yönelik tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaştı. Son olarak bir başka yazılım firması yöneticisi Sibel Kuzgun AKIN tarafından programlama üzerinde belirlenen sorunlar, çözüm yolları ve ilerleme metotları üzerine bir sunum gerçekleştirilmiştir.

Bilişim firmaları yöneticileri ile karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştirilen sohbetten sonra öğrencilerimiz ULUTEK bünyesinde faaliyet gösteren turkticaret.net firmasının ofisini ziyaret ettiler. Firmanın web.tv ofisini gezen öğrencilerimiz firmanın yazılım, tasarım, pazarlama departmanlarında çalışan personel ile görüşerek gelecekteki çalışma alanları ve sektörün mevcut durumu hakkında faydalı bilgiler edindiler.

Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü ULUTEK'e Teknik Gezi Düzenledi Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü ULUTEK'e Teknik Gezi Düzenledi